Menbiç'te Araplar YPG/PKK'ya karşı ayaklandı

Menbiç'te Araplar YPG/PKK'ya karşı ayaklandı

Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç yerleşiminde Arap halk, bölgeyi yöneten YPG/PKK'ya karşı protesto gösterileri düzenliyor.

Suriye'nin kuzeyinde, Halep'e bağlı Menbiç yerleşiminde Arap halk, bölgeyi yöneten YPG/PKK'ya karşı protesto gösterileri düzenliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre olaylar, YPG güçlerinin bölgedeki Arap gençleri zorla silah altına almaya çalışmasıyla başladı.

Söz konusu girişimi protesto eden Arap halka YPG güçleri ateş açtı. Açılan ateşte 1 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı.

Göstericilere ateş açılması sonrası protestolar daha da büyüdü. Çok sayıda Arap sivil sokaklara dökülerek bölgedeki YPG yönetimini protesto etti.

Protestoların üzerine YPG yönetimi, 1 Haziran Salı gecesi 01.00'dan başlamak üzere 48 saat boyunca sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bölgede gerilimin arttığı, yerel halkın YPG'ye ait noktalara saldırmaya başladığı ifade ediliyor.

Ölü sayısı 6'ya yükseldi

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin zorla silah altına alınmamak için gösteri düzenleyen halkın üzerine ateş açması sonucu en az 5 sivil hayatını kaybetti.

Bölge kaynakları YPG güçlerinin açtığı ateş sonucu onlarca kişinin de yaralandığını ifade ediyor.

YPG'lilerin gösterilere katılan sivil halkın üzerine açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükseldiği belirtildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.