Menbiç'te PKK karşıtı ayaklanma: Örgüt 600 kişiyi tutukladı

Menbiç'te PKK karşıtı ayaklanma: Örgüt 600 kişiyi tutukladı

Halep'in kuzeyindeki Menbiç'te halk, PKK'nın 'zorunlu askerlik' uygulamasına karşı ayaklandı.

Halep'in kuzeyindeki Menbiç'te ABD destekli PKK güçlerinin 'zorunlu askerlik' adı altında gençleri silah altına almak istemesi üzerine halk protesto gösterileri düzenledi. Protestolar üzerine örgüt 600 kişiyi tutukladı.

Yerel kaynakların aktardığına göre PKK güçleri Menbiç şehir merkezi ve köylerindeki tüm giriş ve çıkışlarda kontrol noktaları kurarak kentte yeniden kontrol sağlamaya çalışıyor. Örgüte bağlı çok sayıda savaşçının seferber edildiği operasyonda 450'si Menbiç'ten olmak üzere 600'den fazla sivilin tutuklandığı bildiriliyor.

Menbic'te halk PKK'ya karşı protesto gösterileri düzenliyor


Çoğunluğu gençlerden oluşan tutukluların toplu halde örgüt kontrolündeki Aynu'l Arab (Kobani) ve Tişrin barajı çevresinde bulunan PKK kamplarına götürüldüğü, buradaki kamplarda eğitilmelerinin ardından zorla silah altına alınmak istedikleri ifade edildi.

Halk dükkanlarını açmadı

PKK'nın gençleri zorla silah altına almasına tepki gösteren Menbiç halkı dükkanlarını açmayarak örgüte tepki gösterdi. Halkın dükkanlarını açmaması üzerine PKK'lıların bazı dükkanları tahrip etmesi nedeniyle protestonun bir gün sürdüğü bildirildi.


Halk, PKK'ya tepki olarak dükkanlarını açmadı

PKK'nın bölgedeki aşiret liderleri ve yerel konseyle gizli toplantılar yaparak 18 ile 30 yaş arasındaki gençleri silah altına almak istediği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.