Meral Akşener: AK Parti ile HDP gizli görüşmeler yürütüyor

Meral Akşener: AK Parti ile HDP gizli görüşmeler yürütüyor

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, AK Parti ile HDP arasında “gizli görüşmeler” yapıldığını iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ile HDP arasında “gizli görüşmeler” yapıldığını öne sürdü.

“AK Parti ile HDP arasında el altından, masanın altından ve yarın Dolmabahçe Sarayı’na ulaşabilecek görüşmelerin yapıldığını biliyorum ve bunu kamuoyuyla paylaştım” diyen Akşener, şunları söyledi:

”Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın münakaşa demesi bunu değiştirmez. ‘Megri Megri’ türküsünü söylediklerini ne çabuk unuttuk? 29 Ekim’de bütün silahları ile davul zurna eşliğinde peşmergelerin Türkiye’den geçişini ne çabuk unuttuk? Dolmabahçe’deki o fotoğrafı ne çabuk unuttuk? Dolayısıyla dün çözüm süreci konusunda ‘Ne kadar iyi bir iştir’ diyenlerin, Türkiye’yi hendeğe itenlerin ve Türk askerinin, polisinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni  kanı pahasına hendekten çıkarıp geldiğini ne çabuk unuttuk? Sayın Kalın ve AK Parti unutmuş olabilir ama biz unutmadık ve tarih tekerrürden ibarettir derlerdi eskiden. Bu tarih tekerrürü yeniden ve özellikle İstanbul için başlamıştır. Hepiniz buna şahitlik edeceksiniz.”

Akşener, partisinin grup toplantısında “AK Parti HDP’yle yürümeye başladı. Saman altından su yürütüyorlar” demişti. Dün, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “AK Parti’yi HDP ile aynı cümle içinde kullanmak bile siyasi bir safsatadır. Eğer Sayın Akşener bu konuda mugalata yapmak, bir safsata başlatmak istiyorsa kendi bileceği bir şeydir” karşılığını vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum