Merkel: AB Zirvesinde Türkiye'ye olası yaptırımlar gündemimizde olacak

Merkel: AB Zirvesinde Türkiye'ye olası yaptırımlar gündemimizde olacak

Almanya Başbakanı Merkel, AB Liderler Zirvesinde Türkiye'ye yönelik olası yaptırımların gündemlerinde olacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Türkiye'ye yönelik olası yaptırımların gündemlerinde olacağını söyledi.

AB ülkeleri liderleriyle gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Başbakan Merkel, Aralık ayında gerçekleşecek zirveye ilişkin, "10 Aralık'ta gerçekleşecek AB Liderler Zirvesinde Türkiye konusunu da görüşeceğiz. O zamana kadar gelişmelere bakmalı ve bir karar vermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Merkel ayrıca, olası yaptırımları tartışmadan önce önümüzdeki birkaç haftalık süreçte yaşanması muhtemel gelişmeleri izlemek istediklerini belirtirken, "10 Aralık'taki zirvede Türkiye konusunu masaya yatırmak için daha önce mutabık kaldık" ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Mass: Ankara'ya karşı sabrımız tükeniyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ise Türkiye'ye karşı Merkel'in aksine daha sert bir üslup kullandı. "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki provokasyonları durdurması gerektiğini" savunan Mass, Türkiye'nin gelecek ayki zirvede AB yaptırımlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağını ve Berlin yönetiminin Ankara'ya karşı sabrının tükendiğini öne sürdü.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.