Merkel halka seslendi: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir durumdayız, tedbirlere uyun

Merkel halka seslendi: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir durumdayız, tedbirlere uyun

Almanya Başbakanı Merkel, ülkesindeki salgın vakalarıyla ilgili, “Önümüzdeki birkaç hafta daha da zor olacak” dedi

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüsü nedeniyle Almanya Başbakanı Angela Merkel, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Vatandaşlarını dayanışma göstermeye ve disiplinli olmaya çağıran Merkel, "Şimdi bir süre geçerli olacak kurallara uyun." dedi.

“2. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir durum”

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu görülmemiş ciddi bir durumla karşı karşıya olduklarının altını çizen Merkel, “Herkes bu önlemlere uymalıdır. Kurallara uymak tarihi bir görevdir. Karşılıklı dayanışma içinde olmalıyız. Önümüzdeki günlerde geçerli olacak kurallara uyun. Hükümet olarak neleri düzeltebileceğimizi ve nelerin gerekli olduğunu gözden geçiriyoruz" dedi.

Virüse karşı henüz bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmadığını ancak dünya çapında bu yönde araştırma yapıldığını ifade eden Merkel, durum böyle devam ettiği sürece, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve böylece bir aşı geliştirilmesi için zaman kazanmak istediklerini belirtti.

Alman sağlık sisteminin dünyanın sayılı sistemlerinden olduğunu, her türlü hazırlığı yaptığını belirten Merkel, Korona virüsünün yayılmaması için daha da değişik önlemler alacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki birkaç hafta daha da zor olacak" ifadelerini kullandı.

Almanya’da şimdiye kadar tespit edilen koronavirüs vakası sayısı 12 bin 327 olarak açıklanırken, salgın sebebiyle 28 kişi hayatını kaybetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.