Merkel: Referandumu Artık Tersine Çeviremeyiz

Merkel: Referandumu Artık Tersine Çeviremeyiz

Merkel, İngiltere'deki sonucu geri çevirecek bir yol görmediğini söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'de yapılan referandumun sonuçlarına ilişkin, ''Ben durumu tersine çevirmek için bir yol görmüyorum'' dedi.

Merkel, Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, zamanın gerçekleri kabullenme zamanı olduğunu vurgulayarak herkesin gelecekte gerçekleri dikkate alması gerektiğini belirtti.

Referandum sonucunda bir karar verildiğini ifade eden Merkel, ''Bunu tersine çevirmek için bir yol görmüyorum.'' diye konuştu.

Britanya ile ikili görüşmeleri sürdüreceklerini anlatan Merkel, ancak beklentilerinin Britanya'nın AB'den çıkma sürecinde ne tür bir fikre sahip olduğunu bilmek istediklerini dile getirdi.

Alman Şansölyesi Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron'a kızgın olup olmadığının yönündeki soruya, ''Siyasette kin ve öfke siyasi müzakere kategorisi olamaz. Profesyonel siyasi müzakerelerde bunların konusu olmaz. Çıkarların temsili ve tarihsel sonuçlar söz konusu olandır. Zaman durumu tahlil etme ve başa çıkma zamanıdır.'' cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.