Merkel: Rusya'ya ambargolar henüz kaldırılamaz

Merkel: Rusya'ya ambargolar henüz kaldırılamaz

Almanya Başbakanı Angela Merkel Polonya ziyareti sırasında Ukrayna nedeniyle Rusya'ya uygulanan ambargoların henüz kaldırılmaması çağrısında bulundu.

Merkel'ın kısa Varşova ziyareti Polonya'daki milliyetçi muhafazakarlar 2015 yılında iktidara geldiğinden beri ülkeye yaptığı ilk ziyaret oldu.

DW'nin haberine göre; Almanya Başbakanı Angela Merkel Polonya ziyareti sırasında Ukrayna'daki durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Polonya Başbakanı Beata Szydlo ile görüşmesi sonrasında Merkel, Ukrayna'da devam eden kriz nedeniyle Moskova'ya uygulanan ambargoların henüz kaldırılamayacağını söyledi. Merkel "Oradaki durum henüz kabul edilebilir değil" diye konuştu.

Merkel, bu sözleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinden birkaç saat sonra kaydetti. Merkel'in Putin ile görüşmesinde Ukrayna'da üç yıldır devam eden şiddeti sona erdirmek için Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istediği bildirildi. İki liderin yeni bir ateşkes için çaba gösterilmesi gereği konusunda anlaştığı belirtildi.

Almanya ile Polonya arasındaki ekonomik ilişkiler hiç şimdiki kadar sıkı olmamıştı. İkili ticaret hacminin geçen yıl 100 milyar Euro'yu bulduğu tahmin ediliyor. Güvenlik ve savunma alanlarındaki işbirliği de olumlu gelişme gösteriyor. Rusya politikasında Baltık nakil boru hattı dışında görüşler örtüşüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.