Merkez Bankası Başkanı Ağbal: 2021 enflasyon tahminimiz yüzde 9,4, faiz indirimi gündemde yok

Merkez Bankası Başkanı Ağbal: 2021 enflasyon tahminimiz yüzde 9,4, faiz indirimi gündemde yok

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, "Enflasyon Raporu 2021-I"in tanıtımı amacıyla basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ağbal, "Döviz kurlarında son aylardaki düşüş, enflasyon üzerindeki kur kaynaklı etkilerin azalacağını göstermektedir" dedi.

Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9.4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyleyen Ağbal, 2022 için bu oranı yüzde 7 olarak tahmin ettiklerini de ekledi.

"Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 9,4 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Ekim Enflasyon Raporu'nda öngörülen enflasyon tahminlerini korumuş olduk. 2022 yılında enflasyonun yüzde 7 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz."

"TCMB Başkanı Ağbal, "(Enflasyon) Yüzde 5 hedefine varmak amacıyla Para Politikası Kurulu, elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir" diye konuştu."

"Ağbal, faiz indirimini konuşmak için "çok erken" olduğu yorumunu yaparak, şu an gündemde faiz indiriminin olmadığını belirtti."

 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.