Merkez Bankası Başkanı Erdoğan ile görüşecek

Merkez Bankası Başkanı Erdoğan ile görüşecek

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Murat Çetinkaya dolardaki hızlı yükseliş sonrası AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bulunuyor.

Çetinkaya ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşmeye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da katılacak.

Merkez Bankası tarafından bugün yapılan açıklamada doların yükselişi sonrası gerekli önlemlerin alınacağı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Londra'da yaptığı açıklamada, “Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.