Merkez Bankası'ndan piyasalara dolar ve TL desteği

Merkez Bankası'ndan piyasalara dolar ve TL desteği

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasalara 10 milyar TL ve 6 milyar dolar kaynak sağladığını duyurdu. "Bankaların ihtiyaç duyduğu tüm likiditeler karşılanacak" denen açıklamada, döviz depo limitlerinin 20 milyar euro'ya çıkarıldığı kaydedildi.

Merkez Bankası açıklamasında Türk Lirası işlemler karşılığında alınan teminatların iskonto oranları tür ve vadelerine göre güncelleneceği ve bankara teminat yönetiminde esneklik tanınacağı kaydedildi.

Bankaların Türk Lirası işlemleri için kullanabilecekleri teminat döviz depo limitlerinin 7.2 milyar euro seviyesinden 20 milyar euro'ya çıkarıldığı ifade edilen açıklamada "Merkez Bankası döviz depo piyasasındaki aracılık faaliyetlerine yeniden başlayacaktır. Bu çerçevede, Döviz ve Efektif Piyasaları Uygulama Talimatı ile belirlenen kurallar doğrultusunda döviz depo piyasasında bankalar Merkez Bankası aracılığı ile birbirlerinden borç alıp verebileceklerdir" dendi.

Merkez Bankası'ndan daha sonra yapılan ikinci açıklamada da piyasalara 10 milyar TL ve 6 milyar dolar kaynak sağlandığı bildirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.