Meteoroloji'den 39 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'den 39 kent için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış ve fırtına ihtimali sebebiyle 39 kent için sarı kodlu uyarı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok ilde yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Bu kapsamda beklenen hava olumsuzlukları sebebiyle 39 kente sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Müdürlükten yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmininde bulunuluyor.

Yağışların akşam saatleri itibarıyla Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batısı) yer yer kuvvetli bir hal alabileceği ifade ediliyor.

Yapılan uyarılarda, yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği aktarılıyor.

Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların Marmara ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı düşünülürken, diğer yerlerde kayda değer bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Sarı kod nedir?

Sarı kod, “Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek günlük hayatın işleyişi konusunda dikkatli olunmalıdır” anlamına geliyor.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.