Metin Uca'dan başörtüsü provokasyonu

Metin Uca'dan başörtüsü provokasyonu

Televizyoncu Metin Uca'nın sosyal medyada paylaştığı bir gönderi büyük tepkilere neden oldu.

Televizyoncu Metin Uca'nın sosyal medyada paylaştığı bir gönderi büyük tepkilere neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlar başlamaz Kübra Nur Beyrutlu adındaki bir İspark yöneticisini görevinden aldığını iddia eden Uca, fotoğraf olarak başörtüsü ile poz veren bir porno oyunucunun görüntüsünü paylaştı. 

İmamoğlu'nun göreve gelmesiyle "muhafazakar" kesimleri belediye işlerinden çıkaracağına dair sosyal medyada yorumlarda bulunuluyordu.

Bu yorumları alaya alan Uca, toplumun bir kesimine yönelik nefret ifadeleri barındıran "bel altı" bir yakıştırmada bulundu. Bu tweet sonrası sosyal medya kullanıcıları Uca'ya yönelik tepki gösterdi.

Medyada bu olayın bir benzeri 1999 yılında yaşanmıştı. Radyo D'de yaptığı Bab-ı Ali Yokuşu isimli programda gazete haberlerini okuyan Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesinin manşetinde yeralan başörtülü öğrenciyi kasdederek "Bunları takacaksınız rot balans makinesine döndüre döndüre balans yapacaksınız; fahişeler, şerefsizler, satanistler" demişti.

sas-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.