Mezhepçi şiddet Aşura ayinlerinde hortladı +18

Mezhepçi şiddet Aşura ayinlerinde hortladı +18

Bu yılki Aşura ayinlerinde de sokaklar kan gölüne döndü ve dini şahsiyetlere hakaretlerin yer aldığı afişler boy gösterdi.

Resmi mezhebi Caferilik olarak tanımlanan İran devleti geçtiğimiz 15 yıl boyunca İslam Dünyasında 'mezhepçi' bir şiddeti de körüklüyor. Devrim, 'İslâm dünyasının tümünü kuşatıcı olduğu' tezini zaman içinde kendisi çürüttü ve bir birlikteliğe dönük umutların tümünün yıkılmasına neden oldu. Yıllar içinde İran rejimi mezhebi bir krizin de ana tetikleyicisi oldu. 

Yemen'de, Lübnan'da, Nijerya'da, Irak'ta ve Suriye'de kurmuş olduğu 'mezhep eksenli' 'vahşi kartliamlarıyla ' ön plana çıkmış Haşdi Ş'abi tarzı örgütler aracılığıyla, Sünni toplumlara yönelik çeşitli katliamlara imza atan İran, bununla beraber söylemde İslami değerlere 'hakaret etmeyi ve saldırmayı' sürdürüyor.

Her yıl düzenlenen Kerbela ayinlerinde Şii liderlerin Hz. Ömer ve Hz. Aişe gibi isimlere yönelik hakaret pankartları görmek mümkün. Kerbela şehitlerini anma amacıyla düzenlenen bol törenli ve kutlamalı organizasyonlarda, bu yıl da İslam inancına aykırı görüntüler oluştu.

Organize edilen 'özel' günlerde ve yas dozajı abartılı anma merasimlerinde İslam peygamberi Hz. Muhammed'in sahabeleri hedef tahtasına oturtuldu.

İslam dünyasının yoğun tepkilerine rağmen bu organizasyonlar İran devletinin desteği ile devam ediyor.

Hz. Ömer'e yönelik hakaret içeren pankartlar:

Şii ritüeller Fars milliyetçiliği ve İslam kültürünün bir harmanı

Tarihçiler, İslam öncesi kültüre dair birçok ritüel barındıran Şiilik inancının Fars milliyetçiliği ve İslam kültürünün harmanlanması ile zaman içinde şekillendiğini ifade ediyor. Kerbela'da Hz. Hüseyin ve yanındakilerin maruz kaldığı 'zulmün yasını tutmak' amacıyla,  Hz. Muhammed'in sahabelerine hakaret  içeren afişlerin yanında kendilerini zincirlerle 'delirmişçesine' döven ve adeta 'ilkel dinlerdeki animist toplumların tapınak ritüellerine' benzer garip törenler düzenleyen Şii yönetimin, bir yandan da  Suriye'de Esed rejimine ve Rusya'ya ayrıca Irak’ta da ABD’ye yapılan katliamlarda destek vermesi bir çelişki olarak görülüyor.

Aşura ayinlerinde sokaklar kan gölü: +18 görüntüler

Bu yıl ki aşure ayinlerinde de İslami değerlere hakaretin yanı sıra +18 sayılacak pek çok rahatsız edici görüntü basına yansıdı. Sokakların adeta 'kan gölüne' döndüğü ayinlerde kendilerini zincirlerlerle döven çocukların ve çocuklarını yaralayan babaların görüntüleri de basına yansıyor.  

Aşura ayinlerinden bazı görüntüler:

***Dikkat rahatsız edici görüntüler içermektedir.










 

 


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.