MGK bildirisi: 'İrini Operasyonu' Libya hükümetine karşı ambargoya dönüştü

MGK bildirisi: 'İrini Operasyonu' Libya hükümetine karşı ambargoya dönüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK'da Libya gündemi ön plana çıkan konular arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Libya gündemi ön plana çıkan konular arasındaydı.

Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantıda Avrupa'da yükselen İslam karşıtlığı ve ırkçılık, Kıbrıs, Libya ve Suriye konuları masada yer aldı.

MGK bildirisinde Libya'da yaşananlar ve Avrupa Birliği'nin (ABD) İrini Operasyonu eleştirildi.

AB'nin Birleşmiş Milletler tarafından Libya'ya uygulanan silah ambargosunu denetlemek üzere başlattığı operasyon bir süredir eleştirilere konu oluyordu.

MGK bildirisinde, İrini operasyonunun "amacı ve meşruiyetinin tartışmalı olduğu ve zaman içinde meşru Libya hükümetine yönelik aleni bir ambargoya dönüştüğü" kaydedildi.

Bildiride, İrini kapsamında bir Alman fırkateyninin Türk bandıralı gemiye yönelik gerçekleştirdiği operasyona da atıf yapıldı:  "İrini harekatı kapsamında yapılan tek taraflı, uluslararası hukuka ve müttefiklik ilişkilerine tamamen aykırı son müdahale şiddetle kınanmış, mezkur uygulamaya karşı her alanda gerekli adımların atılacağı ifade edilmiştir." ifadesi yer aldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.