MGK bildirisinde 'Barış Pınarı Harekatı' vurgusu

MGK bildirisinde 'Barış Pınarı Harekatı' vurgusu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ardından yayınlanan bildiride Barış Pınarı Harekatı vurgusu yer aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) ardından yayınlanan bildiride Barış Pınarı Harekatı'nın amacına ulaşana kadar sürdürüleceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 4 saat 10 dakika süren toplantı sonrası kamuoyu ile paylaşılan bildiride bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekatın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu belirtildi.

Suriye'de güvenli bölge mutabakatı tarafı ülkelerden Tel Rıfat ve Münbiç bölgeleri dahil teröristten arındırma çalışmalarının bir an önce tamamlamasının beklendiği ifade edilen bildirgede Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleyi "kararlı bir şekilde" yürüttüğü beyan edildi.

MGK Bildirisi'nde, ayrıca Kıbrıs ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere, dönem içerisinde ortaya çıkan bölgesel ve küresel meseleler ele alınarak, gerçekleştirilen dış temaslar hakkında kurula bilgi sunulduğu belirtildi.

Uluslararası toplum, Suriyelilerin gönüllü ve güvenli bir şekilde dini ve etnik hiçbir ayrıma uğramaksızın, evlerine ve topraklarına dönerek, en kısa sürede huzur ve refaha kavuşmalarını amaçlayan Türkiye'yi desteklemeye davet edildi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.