MGK'dan ABD'ye sert mesaj: Müttefiklikle bağdaşmaz

MGK'dan ABD'ye sert mesaj: Müttefiklikle bağdaşmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MGK toplantısında PYD/YPG'ye silah yardımında bulunan ABD’ye sert mesajlar çıktı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 4,5 saat sürdü.

"Dostlukla bağdaşmaz"

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, ABD'nin Rakka operasyonu kapsamında YPG'ye yaptığı silah yardımına tepki verildi şunlar ifade edildi:

"Türkiye'nin beklentisi gözardı edilerek Suriye Demokratik Güçleri kisvesi altında faaliyet gösteren PKK/PYD-YPG terör örgütüne uygulanan destek politikasının dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağı vurgulanmıştır."

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin tam üyelik hedefi doğrultusunda vize muafiyeti, fasıllar konusunda çıkartılan engellerin kaldırılması ve sığınmacılara yapılacak yardımlarla ilgili taahhütlerin yerine getirilmesi çerçevesinde geliştirilmesinin desteklendiği ifade edilmiştir."

IŞİD ile savaş

"DEAŞ'la mücadele kapsamında yaptığımız tüm uyarılara rağmen bazı teröristlerin çeşitli ülkelerde eylem yapabilmelerinin sorgulanması gerektiği dile getirilmiştir. Terörle mücadele konusunda önemli tecrübeye sahip Türkiye ile stratejik işbirliği tesis edilmesinin tüm dünyanın yararına olacağı kaydedilmiştir."

AB ile ilişkiler

MGK bildirisi Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefinin devam ettiğinin altını bir kez daha çizerken, aynı zamanda Birlik'e bir de çağrıda bulundu. Bildiride, AB'den "vize muafiyeti, fasıllar konusunda çıkarılan engellerin kaldırılması ve sığınmacılara yapılacak yardımlarla ilgili taahhütlerin yerine getirilmesi" talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.