MHP'den yerel seçim için 'İstanbul' açıklaması

MHP'den yerel seçim için 'İstanbul' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimler için İstanbul'dan aday çıkarmayacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul'da belediye başkan adayı çıkarmayacak. Açıklamayı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı.

Bahçeli, Ankara ve İzmir'in belediye başkan adayları için ise çalıştıklarını söyledi. AK Parti ile yerel seçimde ittifak yapılması ile ilgili ise henüz görüşme talebinin olmadığını açıkladı. MHP lideri, Cumhur ittifakının bozulacak basit bir ittifak olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İstanbul'da çıkarttığımız adayların geçmişte ne kadar oy aldıkları belli. Aday çıkartıp belediye başkanlığını kazanamayacağınız yerde bir aday çıkarıp, 'bizim de adayımız var' demenin bir manası var mı?" değerlendirmesinde bulundu.

"MHP kendisini kandırmaz"

MHP yerel seçimlerde İstanbul'da aday göstermeyecek ancak ilçeler için durum farklı.

İstanbul'un ilçelerinde MHP'nin de aday çıkartacağı yerlerin bulunduğunu söyleyen Bahçeli, "MHP İstanbul'da bir aday çıkartarak kendi kendini kandırarak Türk siyasetinde varlığını devam ettiremez." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisini izleyen habercilerle bir araya geldi. 

Yerel seçim ittifakı

Ankara ve İzmir için ise "çalışıyoruz" mesajı veren Bahçeli, ittifak konusunda AK Parti ile görüşme için henüz talep olmadığını söyledi. Cumhur ittifakının zedelemesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı basit bir ittifak değildir. Önemli bir ittifaktır. İttifak mısır püsküllü değil ki en ufak bir rüzgarda sallansın. Yel kayadan bir şey almaz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.