Mihraç Ural

Mihraç Ural

THKP-C Acilciler Terör Örgütü Lideri

Hatay'ın Antakya ilçesinde doğdu. THKP-C örgütüne girdi. Mahir Çayan’dan sonra THKP-C’de bölünmeler yaşandı. THKP-C Acilciler örgütü daha çok Hataylılar’dan oluştu. Örgüt özellikle Hatay’da kök saldı. Acilciler Örgütüne 1976 yılında Yüksel Eriş aracılığıyla katıldı. Örgütün liderliğini üstlendikten sonra Acilciler’in ana kanadı Halkın Devrimci Öncüleri’ni oluşturdu. 

1977 yılında Adana'daki ABD Konsolosluğu bombalama eylemine gözcü olarak katıldı. 10 Mart 1978 tarihinde banka soygunu nedeniyle bir operasyonda yakalandı. 1980'de Adana Cezaevi'nde gardiyanlara para verilerek sahte tahliyeyle kaçması sağlandı. 

1980'in Mayıs ayında Suriye'ye gitti. Ertesi yıl Hafız Esad'ın kardeşi Cemil Esad'ın emriyle vatandaşlık belgesini aldı. Lazkiye’ye yerleşti. 

Suriye'de Hafız Esad’ın akrabası ve Cemil Esad'ın sekreteri olan eşi Malak Fadal adlı bir kadınla evli. Kendisinin üzerinde çok sayıda gayrimenkulü var. 

Hatay'ın Suriye'ye bağlanması için uğraşan Uruba adlı bir örgütle çalıştı. Kendisini de 'Genç Uruba'cı olarak tanıttı. 

Öcalan'ı 'kadim dostum' diye anlatır. 

Mihraç Ural liderliğindeki örgüt, Esad yanlısı ‘Mukaveme Suriye’ adlı milis grubu ismiyle Lazkiye dağlarında Özgür Suriye Ordusu ile savaşıyor. 

Ural’ın Lazkiye’ye bağlı Türkiye sınırına 10 kilometre mesafedeki Kesep bölgesinde yürütülen operasyonlara liderlik yaptığı da biliniyor. 

Acilciler özellikle Hatay’da Esad yanlısı gösteriler düzenlemekle suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.