"Mihraç Ural suikast girişiminden yaralı kurtuldu"

"Mihraç Ural suikast girişiminden yaralı kurtuldu"

Mihraç Ural'ın, Lazkiye bölgesinde düzenlenen bir suikast girişiminden sağ kurtulduğu bildirildi.

Mihraç Ural'ın, Lazkiye bölgesinde düzenlenen bir suikast girişiminden kurtulduğu bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında 52 kişinin öldüğü bomba yüklü 2 araçla düzenlenen saldırının faili olan 'Acilciler' olarak bilinen örgütün liderlerinden Mihraç Ural, Lazkiye kırsalında gerçekleştirilen bir suikast girişiminden kurtuldu.

Bölge kaynakları Ural'ın konvoyunun Lazkiye'nin kuzey kırsalında, Keseb ve Basit yerleşimleri arasındaki yolda silahlı saldırıya hedef olduğunu ifade etti. Saldırıda çatışma çıkarken Ural'ın yaralı kurtulduğu aktarıldı.

Dün (6 Eylül Pazar) gece saatlerinde düzenlenen saldırının faili bilinmiyor.

Hatay doğumlu Mihraç Ural, 1970'li yıllarda bu güne sol örgütler içerisinde faaliyet gösteriyor. Halihazırda 'Acilciler' ve 'Liva İskenderun' olarak bilinen örgütün liderliğini yapan Ural, Reyhanlı'da 2013 yılında gerçekleştirilen bombalı saldırı ve Banyas'ta sivillere yönelik katliam gibi olaylardan sorumlu tutuluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.