Mihraç Ural'dan Erdoğan'a tehdit: Seni Suriye'ye gömeceğiz

Mihraç Ural'dan Erdoğan'a tehdit: Seni Suriye'ye gömeceğiz

Rejim yanlısı Mukaveme Suri örgütünün lideri, Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan muhalif güçlerin rejim tarafından hedef alınması sonrasında konuştu.

Suriye rejimi yanlısı Lazkiye merkezli  Mukaveme Suri milis gücünün liderliğini yapan Mihraç Ural, yayınladığı yeni bir video görüntüsünde Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında konuştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Ural, "Ey kanlı katil! Seni ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Suriye'ye gömeceğiz" tehdidinde bulundu. 


Rejim güçlerinin Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan muhalif güçleri hedef aldığı saldırı hakkında konuşan Ural, "Türk ordusunu İsrail ordusu gibi görüyoruz. Dün vurduğumuz gibi yine vuracağız" ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi, dün rejim helikopterleri Kuzey Halep'te 'Fırat Kalkanı'na bağlı muhalifleri vurmuş ve söz konusu saldırıda 3 kişi ölmüştü. 

Saldırıda ağır yara almıştı 

Mihraç Ural, Mart ayının sonlarında bulunduğu karargaha füzeyle yapılan saldırı sonucu ağır yara almıştı. Öldüğü iddia edilen lider, 10 Temmuz 2016'da bir Youtube canlı yayını ile tekrar ortaya çıkmıştı. 

Esed ailesi ile yakın ilişki

1956 Antakya doğumlu Ural, yasa dışı örgüt faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğu Türkiye'den 1982'de Suriye'ye firar etti. Ural, Esed ailesiyle akrabalığı olan eşi Melek Fadıl üzerinden dönemin Devlet Başbakanı Hafız Esed'in kardeşi Cemil Esed ile yakın ilişkiler kurdu.

Ural, Arap Baharı ve Suriye'deki halk hareketlerinin başlamasının ardından 2012 başlarında mezhepsel taban üzerinde faaliyet gösteren "İskenderun Sancağının Kurtuluşu İçin Halk Cephesi - Suriye Direnişi" örgütünü harekete geçirdi. 

Ural'ın ismi 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede, saldırıyı planlamakla suçlanan THKP-C Acilciler örgütünün lideri ve saldırıya bizzat katılanlardan biri olarak geçmişti.

Kaynak: Mepa News, AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.