'Millet İttifakı' sona erdi

'Millet İttifakı' sona erdi

24 Haziran sürecinde oluşturulan CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakı sona erdi.

CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin bir araya gelerek oluşturduğu "Millet İttifakı" dağıldı. İlk açıklama İyi Parti'den geldi. İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim iş birliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır" dedi. Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da ittifakın ömrünü tamamladığını açıkladı.

İlk açıklama İyi Parti'den

İyi Parti Başkanlık Divanı, parti genel merkezinde, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. İyi Parti Sözcüsü Aytun Çıray, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Olası bir erken yerel seçimde ittifak tavrınız ne olacak, devam edecek mi? Parti olarak erken seçime hazır mısınız?" sorusuna Çıray, "Biz her seçime hazırız." karşılığını verdi.

Çıray, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunları varken, ülkenin yeniden başka bir gündeme sokulmasının bu sorunları gözardı etmek olacağını savundu. 

"Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir."

"Bizim yaptığımız bir seçim iş birliğiydi"

"Bizim yaptığımız iş birliği bir koalisyon değildi, bir seçim iş birliğiydi. Seçim hilelerine karşı oyların yabana gitmemesi için bir seçim iş birliği, ittifakı kurmuştuk."

"Bu seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim iş birliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır."

İyi Parti kendi hükmü şahsiyeti altında kendi özel siyasetini üreterek, Türk milletiyle paylaşacaktır. Erken seçimler konusunda da doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yoktur. Önce bir getirsinler görelim."

Temel Karamollaoğlu: Millet İttifakı ömrünü tamamladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek ittifakın genel seçimlerle ilgili olduğunu ve ittifakın ömrünü tamamladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.