Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı: Bilet satışları dibi gördü

Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı: Bilet satışları dibi gördü

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı, piyango biletlerinin satışlarında yaşanan düşüşlerden İslami yapılanmaları sorumlu tuttu.

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, piyango biletlerinin satışlarında yaşanan düşüşlerden İslami yapılanmaları sorumlu tuttu.

Poyraz, vatandaştaki piyango üzerinde oluşan olumsuz düşünce nedeniyle satışlarda ciddi düşüşler yaşandığını, "Geçen sene yüzde 100 ise bu sene yüzde 70 civarında satış var" cümleleriyle ifade etti.

"Geçen sene 500 civarında gezici piyango bayimiz varken, bu sayı şu anda şirketle sözleşme yapan bayi sayısı 90 ile 100 civarında, 90’ın biraz üzerinde. Burada aktif olarak çalışan bayi sayımız 45. Dolayısıyla burada işin düştüğü, bayi sayısından ortada."

İslami yapılanmaları suçladı

Hüseyin Poyraz, piyango biletlerinin satışındaki düşüşlerde İslami çevreler tarafından halkın bu konuda bilinçlenmesi amacıyla yürütülen kampanyalardan ise "geri örgütlenmeler" olarak bahsetti.

Poyraz konuyla ilgili, "Şans oyunlarının tümünde alabildiğine bir düşüş var. Özelleşmeden kaynaklanan güvensizliğin yanı sıra bazı geri örgütlenmeler, cemaatler; geçmişte de olduğu gibi bu şans oyunlarına dönük, eğlence sektörüne dönük bir kampanya yürütüyor. Dolayısıyla, bunlar satışları olumsuz yönde etkiliyor." ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.