Milli Savunma Bakanı Akar: ABD'ye gerekli cevabı hazırlıyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar: ABD'ye gerekli cevabı hazırlıyoruz

"Bugüne kadar bu konularda hiçbir şikayet söz konusu değil. Dolayısıyla muhataplarımızın da benzer şekilde bizlere olan taahhütlerini, sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzeleri almasına ilişkin mektubu için "Üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını ilk andan itibaren gördük. Buna göre gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli cevabı hazırlıyoruz." dedi.

Akar, 7. Azerbaycan- Gürcistan-Türkiye Savuna Bakanları Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere Azerbaycan'ın Gebele kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi ABD Savunma Bakan Vekili'nden bir mektup aldım. Üslubuyla ilgili kamuoyunun da hassasiyetle durduğu gibi biz de hassasiyetle durmaktayız. Mektupta, mevcut sorunlara stratejik ortaklık çerçevesinde ve kapsamlı güvenlik iş birliğini muhafaza edecek şekilde bir çözüm bulunması yönünde beklenti dile getirilmekte ve görüşmelere devam edilmesinin önemi ifade edilmekte ise de üslubun müttefiklik ruhuna uygun olmadığını ilk andan itibaren gördük. Buna göre gerekli çalışmaları yapıyor, gerekli cevabı hazırlıyoruz. " dedi.

'Sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz'

Akar, stratejik ortaklık ve müttefiklik ruhuna uygun hareket edilmesi beklentisinin aktarıldığını ve Türkiye'nin hem NATO hem de ABD'ye taahhütlerini eksiksiz yerine getirdiğini" söyledi.

Akar "Bugüne kadar bu konularda hiçbir şikayet söz konusu değil. Dolayısıyla muhataplarımızın da benzer şekilde bizlere olan taahhütlerini, sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

"Yarın Shanahan ile bir telefon görüşmesi yapacağını" söyleyen Akar, "bu ay sonu Ayrıca bu ayın sonu Brüksel'de NATO Savunma Bakanları Toplantısı yapılacağını ve orada da ABD Savunma Bakan Vekili ile bir araya geleceğini" söyledi.

ABD'li Bakan Vekili mektupta, S-400'lerin konuşlandırılması durumunda Türkiye'nin ABD ve NATO ile işbirliğinin aksayacağını kaydetmiş ve S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmemesi durumunda Türkiye'nin 31 Temmuz 2019 itibariyle dünyanın en gelişmiş savaş uçağı olarak tanımlanan F-35 projesinden çıkarılacağını ilan etmişti

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.