Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan'a ilave asker göndermeyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Akar: Afganistan'a ilave asker göndermeyeceğiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'a daha fazla asker gönderilmeyeceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ın işletmesinin devralınması ve güvenliğinin sağlanması planı kapsamında bu ülkeye daha fazla asker gönderilmeyeceğini söyledi.

Ankara, ABD ile NATO ülkelerinin Afganistan'dan asker çekmesinin ardından Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlama ve işletmesini devralma teklifinde bulunmuştu.

Türkiye, söz konusu misyonun hayata geçirilmesi, mali ve lojistik desteğin sağlanması için Washinton'la görüşme halinde.

Bu kapsamda ABD'den teknik bir heyet Türkiye'ye gelecek.

Akar, "Afganistan'la yüzyıllara dayalı tarihi, kültürel ilişkilerimiz var. Afgan halkı bizim kardeşimiz. Bizim kardeşlerimizin rahatı, huzuru, güvenliği için geçtiğimiz 20 yıl içinde diğer ülkelerle birlikte elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik. Özellikle son 6 yılda da Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi, teknik destek sağlanması konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik." diye konuştu.

Türkiye'nin, NATO çatısı altında faaliyet gösteren Kararlı Destek Misyonu (Resolute Support Mission) kapsamında Afganistan'da 500 askerinin bulunduğuna işaret eden Bakan Akar, "Şu anda orada mevcudiyetimiz zaten var. Herhangi bir şekilde asker göndermek gibi bir durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle temasımızı sürdürüyoruz, onlarla beraber bir arayış içindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmalar tamamlandığında nihai olarak gerekli tedbirler alınacak, bir plan haline dönüşecek." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Euronews

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.