Mısır ile İsrail ticareti artırma konusunda anlaştı

Mısır ile İsrail ticareti artırma konusunda anlaştı

Yakınlaşmaları süren Mısır ve İsrail ikili ticaret hacimlerini artırmada anlaştı. Peki bu gelişmenin Filistinlilere yansıması nasıl olur?

Mısır'daki Sisi rejiminin İsrail ile ekonomik işbirliğini ve ticaret hacmini artırmaya çalıştığı bildiriliyor. Bu kapsamda Mısır ve İsrail arasındaki Nitzana sınır kapısının ticari hacminin artırılacağı belirtiliyor.

İsrail Yayın Kurumu Kan, Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Tümgeneral Abbas Kamil'in geçen hafta Nitzana sınır kapısında İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai ile bir araya geldiğini duyurdu.

Görüşmede iki taraf arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri desteklemenin yollarının ele alındığı belirtildi. İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai Mısır ve İsrail'in ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için uygun bir potansiyel olduğunu söyledi. Barbivai'nin önümüzdeki haftalarda Mısır'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Gıda ürünleri, kimyasal ürünler, inşaat malzemeleri, dondurulmuş sebzeler, dondurulmuş balıklar, tekstil ürünleri, naylon, elektrikli aletler ve baharatlar dahil olmak üzere çeşitli mallar her gün Nitzana sınır kapısından geçiyor.

1979'da İsrail'i ilk resmen tanıyan Arap devleti olan Mısır, bu tarihten itibaren İsrail'le diplomatik ve ekonomik ilişkilerde bulunuyor.

Mısır'ın İsrail ile ilişkilerinin gelişmesinin iki rejimi siyasi açıdan daha da yaklaştıracağı, bu gelişmenin de Gazze Şeridi'ndekiler başta olmak üzere Filistinlilerin üzerindeki baskıyı daha artıracağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.