Mısır: İsrail Filistinlileri Sina Yarımadası'na sürerse barış anlaşmasını askıya alırız

Mısır: İsrail Filistinlileri Sina Yarımadası'na sürerse barış anlaşmasını askıya alırız

Mısır'ın İsrail'i Refah'a yönelik saldırı konusunda uyardığı belirtildi.

İsrail Gazze Şeridi'nin Mısır sınırındaki Refah bölgesine saldırı hazırlığı içerisinde.

Saldırının kısa bir süre içerisine başlayabileceği konuşulurken Mısır yönetimi ise bölgeye yığınan Filistinli sivillerin Mısır topraklarına girmesinden endişeli.

Saldırının düzenlenmesi beklenen Refah'ta tamamına yakını İsrail saldırılarından kaçarak bölgeye gelen 1.5 milyonu aşkın sivil yaşıyor.

İsrail'in Refah'a saldırmayı planladığını Mısır'a bildirmesinden kısa bir süre sonra Mısırlı yetkililer, herhangi bir Filistinlinin Sina Yarımadası'na geçmeye zorlanması halinde iki taraf arasında on yıllardır süren barış anlaşmasının askıya alınacağı uyarısında bulundu.

İsrail son süreçte Mısır'ı "Hamas'ın Gazze'ye silah sokmasını önleyememekle" suçluyor ve sınırda varlık göstermeleri gerektiğini belirtiyor. Mısır ise silah kaçakçılığını önleyememe suçlamasını ve İsrail'in sınırında varlık gösterme önerisini "egemenliğinin ihlali" olarak değerlendirerek reddediyor.

Mısır Devlet Enformasyon Servisi Başkanı Ziya Raşvan "İsrail'in bu yöndeki herhangi bir adımının Mısır-İsrail ilişkilerine ciddi bir tehdit oluşturacağı kesinlikle vurgulanmalıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail ile Mısır, 1979 yıllarında imzalanan anlaşmayla barışmış ve ilişkilerini normalleştirmişti. Böylece Mısır İsrail ile normalleşen ilk Arap devleti olmuş, Mısır'ın normalleşme tercihiyle beraber İsrail'e yönelik askeri seçenekler büyük ölçüde rafa kalkmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.