Mısır: Libya'daki hava saldırıları hedefine ulaştı

Mısır: Libya'daki hava saldırıları hedefine ulaştı

Mısır Savunma Bakanı, Libya topraklarına yönelik düzenlenen hava saldırılarının hedefine ulaştığını açıkladı

Mısır Savunma Bakanı, Libya'nın doğusundaki yönelik düzenlenen hava saldırılarının hedefine ulaştığını açıkladı

Mısır Savunma Bakanı General Sıdkı Subhi yaptığı açıklamada, Mısır Hava Kuvvetleri'nin Libya'da düzenlediği hava saldırılarının amacına ulaştığını ifade etti. Libya topraklarına düzenlenen hava saldırılarının hedefinde "terörist grupların" olduğunu ekleyen Subhi, hava saldırılarının büyük caydırıcılık sağladığını söyledi.

Subhi, Libya'ya düzenlenen hava saldırılarına ilişkin, Mısır'ın toprak bütünlüğü ve toplumsal yaşamına zarar veren saldırılar karşısında, Mısır hükümetinin en doğal hakkını kullandığını ifade etti.

Mücahitler Şura Meclisi: Kaybımız yok

Derne kentindeki askeri yapılanma olan "Mücahitler Şura Meclisi" basın sorumlusu Muhammed Mansuri kendilerinin hedef alındığının iddia edildiği Mısır hava saldırıları hakkında, gruplarında hiçbir kaybın olmadığını ancak sivillerin ev ve araçlarında maddi hasar meydana geldiğini söyledi.

"Hava saldırıları rastgele yapıldı"

Mısır Hava Kuvvetleri'nin Derne kentine yönelik düzenlediği hava saldırılarının rasgele, gelişigüzel olarak yapıldığını belirten Mansuri, Mısır'da Kıptilerin saldırıya uğramasının ardından düzenlenen bu hava saldırılarının Mısır hükümetinin içinde bulunduğu çıkmazın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

"Saldırılar Hafter'e destek niteliğinde"

Derne kentindeki "Mücahitler Şura Meclisi" basın sorumlusu açıklamasında, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin ülkedeki Kıptilere yönelik saldırılar düzenleyen IŞİD'i hedef almadığını, kente yönelik düzenlenen hava saldırılarının Halife Hafter'e destek niteliği taşıdığını ifade etti.

"IŞİD nedeniyle" vurulan şehirde IŞİD bulunmuyor

Mısır'da Hristiyan Kıptileri hedef alan silahlı saldırıda 35 kişi yaşamını yitirmiş, saldırının sorumluluğu IŞİD tarafından üstlenilmişti. Mısırlı yetkililer ise yaptıkları açıklamalarda Libya'da düzenledikleri hava saldırılarının, Hristiyan Kıptilerin hedef alındığı saldırıyı gerçekleştiren gruba yönelik düzenlendiğini ifade etmişti. Ancak Mısır Hava Kuvvetlerinin hava saldırılarını gerçekleştirdiği Derne kentinde 2015 yılından bu yana IŞİD yapılanması bulunmuyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.