Mısır Libya'nın yeniden inşasında yer alacak

Mısır Libya'nın yeniden inşasında yer alacak

Mısır, Libya'nın yeniden inşası sürecinde yer alacağını açıkladı.

Mısır, Libya'nın yeniden inşa sürecinde yer alacağını açıkladı.

Mısır merkezli Arap Sanayileşme Örgütü başkanı Abdulmunim Et-Terras Libya'daki altyapının yeniden inşa girişimlerine çeşitli şirketler aracılığıyla katılım sağlayacaklarını ilan etti.

Arab News'te yer alan habere göre, Terras, yeniden yapılanma planları kapsamında Mısırlı şirketlerin faaliyet yürütebileceği sektörlerin belirlenmesi üzere Mısır hükümeti yetkililerinin Libya'ya bir ziyaret gerçekleştirdiğini bildirdi. Ayrıca Terras "Mısır devleti, Libya'daki kardeşlerine destek olmayı, ulusal bir görevi yerine getirmekten farksız olarak görüyor." diye konuştu.

Öte yandan ziyaretler kapsamında Mısır Mühendisler Sendikası ile Libya Genel Mühendislik Meslekleri Sendikası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Mısır kısa süre önce, ülkedeki ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla kredi anlaşması yapmak üzere bazı ülkelerle ve varlık fonlarıyla görüşmelerde bulunmuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, artan gıda fiyatları karşısında halka "Hz. Muhammed'in zor zamanlarda yaptığı gibi yaprak yemelerini" tavsiye etmişti.

Mısır'ın kendi ekonomik durumundaki olumsuzluklara karşın Libya'nın yeniden inşasına dair açıklamalarda bulunması dikkat çekti.

Sisi hükümeti, gerçekleştirdiği yolsuzluklar, insan hakları ihlalleri, devlet gıda yardımlarının kesilmesi gibi uygulamalar sebebiyle ağır eleştirilerle karşı karşıya kalıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.