Mısır Müftüsü: Ayasofya'nın cami olması kabul edilemez

Mısır Müftüsü: Ayasofya'nın cami olması kabul edilemez

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Mısır'da yayın yapan bir yerel televizyon kanalına konuşan Müftü Allam, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin "kabul edilemez" olduğunu dile getirdi.

Allam konuyla ilgili olarak, "Kiliseler olduğu haliyle korunmalı ve camiye dönüştürülmemeli, aynı şekilde camiler de kiliseye dönüştürülmemeli. Mısır tarihinde bu şekilde bir olay yaşanmadı" şeklinde konuştu.

Mısır Müftüsü Şevki Allam geçmiş dönemde verdiği bazı fetvalarla da dikkat çekmişti. Bunlardan biri Mısırlılardan paralarını bankaya yatırmalarını istemesi ve ekonomiyi desteklemelerini sağlamaktı. Müftü Allam bu konuda, "Ekonomiyi desteklemek dini bir görevdir" ifadesini kullanmıştı.

60bf14121.jpg

Mısır Müftüsü Şevki Allam

Allam, İslam dinindeki faiz yasağının gerçek kişiler arasında geçerli olduğunu, bankalar gibi tüzel kişilikleri bu yasak kapsamına girmediğini savunuyor. Allam bu konuda "Bankaya para yatırmak ekonomik bir yatırımdır. Bankalar kişilerin ihtiyaçlarını istismar eden kurumlar değildirler" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum