Mısır müftüsünden şaşırtan fetva: Zekatınızı orduya verin

Mısır müftüsünden şaşırtan fetva: Zekatınızı orduya verin

İdam cezalarına verdiği onaylarla bilinen Mısır müftüsü Şevki Allam, Sisi yönetimi yanlısı fetvalarına bir yenisini daha ekledi.

Mısır müftüsü Şevki Allam'ın "zekatınızı orduya verin" ifadesi ülkede tepkiye neden oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü bir televizyon programına katılan Allam, zekatı Mısır ordusuna vermenin tüm İslami gereklilikleri karşıladığını öne sürdü.

Şevki Allam şu ifadeleri kullandı: "Eski müfessirler bunun (zekatın) silahlar ve düşmanla savaşan askerler için harcanmasını söylerdi."

2013 yılında Mısır müftüsü olarak seçilmesinden bu yana, Şevki Allam tartışılan birçok fetvaya imza attı. "Sisi karşıtı gösterilerde öldürülenlerin şehit olarak nitelenemeyeceğini" belirten müftü birçok siyasi mahkumun idamına da onay vermişti. Uluslararası Af Örgütü'ne göre Şevki Allam'ın göreve geldiği tarihten itibaren idam cezalarında artış yaşandı.

Ciddi bir ekonomik kriz ve yoksullukla yüzleşen Mısır'da Şevki Allam'ın son fetvası tepkiyle karşılandı. Mısır ordusunun ülke ekonomisinde çok büyük bir etkisi olduğu biliniyor. Sosyal medyada bu fetva "Sisi'nin Suudi Arabistan ve Mısır'dan aldığı para yetmiyor mu?""İnsanlar yoksulluk nedeniyle açlıktan ölecek halde ve orduya zekat mı vereceğiz?""Sisi ve ordu hırsızdır" gibi yorumlara neden oldu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.