Mısır ordusu Gazze sınırına askeri sevkiyat yapıyor

Mısır ordusu Gazze sınırına askeri sevkiyat yapıyor

Mısır ordusunun İsrail'in saldırı başlatacağı Gazze Şeridi sınır hattına askeri sevkiyat yaptığı bildirildi.

Mısırlı iki güvenlik kaynağı, Mısır'ın Gazze sınırında güvenliği artırmak için aldığı bir dizi önlemin bir parçası olarak son iki hafta içinde Sina'nın kuzeydoğusuna yaklaşık 40 tank ve zırhlı personel taşıyıcı gönderdiğini söyledi.

Söz konusu sevkiyat, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırıya hazırlanması öncesinde gerçekleşti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu orduya bölgeye saldırı ve bölgedeki Filistinlilerin tahliyesi için emir vermişti.

Mısır'daki Abdulfettah es Sisi yönetimi, 7 Ekim saldırısı sonrasında, yerin 6 metre altına kadar uzanan ve üzeri dikenli tellerle kaplı beton bir sınır duvarı inşa etti. Mısır ayrıca bölgedeki sınır karakollarına bariyerler inşa etti ve önlemleri artırdı.

Bölgede inşa edilen duvarın, Gazze'de İsrail saldırılarından kaçan Filistinlilerin Mısır'a girmesini önlemeyi amaçladığı ifade edildi.

Mısırlı ve İsrailli yetkililer yorum taleplerine yanıt vermedi.

Mısır ordusunun bölgeye yönelik askeri sevkiyatının da Gazze halkının Mısır'a girmesini önleme amacıyla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum