Mısır ordusundan Sina'da geniş çaplı operasyon

Mısır ordusundan Sina'da geniş çaplı operasyon

Sina Yarımadası kuzeyinde bir caminin hedef alındığı silahlı saldırı sonrasında Mısır ordusu bölgede askeri operasyon başlattı.

Sina Yarımadası kuzeyinde bir caminin hedef alındığı silahlı saldırı sonrasında Mısır ordusu bölgede askeri operasyon başlattı.

Ariş kentinde bir camiye yönelik düzenlenen ve 300'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırı sonrasında Mısır ordusuna bağlı güçler bölgede askeri operasyon icra etmeye başladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mısır Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının da destek verdiği operasyonda bölgedeki silahlı gruplar hedef alınıyor.

Bölge havadan vuruluyor

Mısır ordu sözcüsü tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada cami saldırısının düzenlendiği kasabaya yakın bir bölgede silahlı grupların sığınaklarına yönelik hava saldırıları düzenlendiği ifade edildi.

Sözcü tarafından yapılan açıklamaya göre, düzenlenen hava saldırılarında cami saldırısını gerçekletiren saldırganların olayda kullandıkları araçlar hedef alındı.

Silahlı gruplarla sıcak temas sağlanıyor

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, başlatılan askeri operasyonlar dahilinde Kuzey Sina bölgesindeki Refah bölgesi güneyinde silahlı gruplar ile sıcak temas sağlandı. Temasın ardından bölgede yaşanan çatışmada Mısır ordu güçlerinden en az 4 kişi yaralandı. 

305 kişi yaşamını yitirdi

Sina Yarımadası kuzeyindeki Ariş kenti batısında Ravda Camii'ne yönelik düzenlenen saldırıda 305 kişi yaşamını yitirmiş 100'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. IŞİD'in saldırının gerçekleştirildiği Ariş bölgesinde oldukça etkin olduğu bilinirken saldırı henüz himse tarafından üstlenilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.