Mısır seçimleri: Sisi'nin rakibi için çalışan 73 kişi tutuklandı

Mısır seçimleri: Sisi'nin rakibi için çalışan 73 kişi tutuklandı

El Tantavi'nin gözaltına alınan onlarca destekçisi, "terörist bir grubun mensubu olmak" ve "yalan haber yaymak" gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya.

Mısırlı bir insan hakları grubu Salı günü yaptığı açıklamada, Mısırlı yetkililerin Aralık ayında yapılacak seçimlerde görevdeki Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin rakibi olacak Ahmed el Tantavi'ye destek veren 73 kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

"Mısır Kişisel Haklar İnisiyatifi", gözaltına alınanların cumhurbaşkanı adayı Ahmed el Tantavi için çalışan gönüllüler olduğunu söyledi.

El Tantavi'nin gözaltına alınan onlarca destekçisi, "terörist bir grubun mensubu olmak" ve "yalan haber yaymak" gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya.

Mısır Seçim Otoritesi Başkanı Velid Hamza, Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Aralık ayında üç gün sürecek bir cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine girileceğini ve sonucun Sisi lehine olacağının tahmin edildiğini" ifade etmişti.

Abdulfettah Sisi, binlerce kişinin öldüğü kanlı darbenin ardından 2014'ten bu yana ülkeyi yönetiyor. Sisi, Mısır'da insan hakları konusunda birçok suça imza atmış ve siyasi rakiplerini baskı altına almıştı.

El Tantavi, Sisi karşısında adaylıklarını açıklayan küçük bir grup siyasetçiden sadece biri. Mayıs ayında Lübnan'dan Mısır'a dönen eski milletvekili, Sisi yönetimine karşı "demokratik bir alternatif" sunmak istediğini ifade ediyor.

El Tantavi daha önce Mısır güvenlik birimlerinin kampanya ekibini ve ailesini taciz ettiğini söylemişti. Yine Tantavi birçok defa cep telefonu ve diğer akıllı cihazlarının casus yazılımlar aracılığıyla hedef alındığını da açıklamıştı.

Mısır'ın en eski partilerinden biri olan Vafd'ın Başkanı Abdulsanad Yamama, Liberal Düstur partisinin başkanı Cemile İsmail ve Mısır Sosyal Demokrat Partisi'nin Başkanı Ferid Zahran da adaylığını açıklayan diğer isimler.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum