Mısır yönetimi doğruladı: Tatil beldesi 22 milyar dolara BAE'ye satılacak

Mısır yönetimi doğruladı: Tatil beldesi 22 milyar dolara BAE'ye satılacak

Mısır'daki Sisi yönetiminin Akdeniz sahilindeki bir tatil beldesini 22 milyar dolar karşılığında BAE'ye satacağı açıklandı.

Mısır yönetiminin Akdeniz kıyısındaki bir tatil beldesi olan Ras el Hikme'yi 22 milyar dolar karşılığında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satacağı açıklandı.

Kararı Mısır Yatırım ve Serbest Bölgeler İdaresi'nin CEO'su Hüsam Heybe açıkladı.

Yerel basına konuşan Hüsam Heybe, satışın ardından bölgenin mülkiyetine dair hisselerin yüzde 20'nin Mısır'ın elinde kalacağını belirtti.

Böylece geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan iddialar teyit edilmiş oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden yatırımcıların Mısır'ın kuzeybatısındaki Akdeniz kasabası Ras el-Hikme'yi satın alacağına dair haberler ülkede büyük bir tepkiye yol açmıştı.

Satış, döviz krizinin ve paralel piyasalarda bir yıl içinde yarıdan fazla değer kaybederek enflasyonu şiddetlendiren Mısır lirasının kötüleşmesinin ortasında geldi.

Bölge, 50 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridi, beyaz kumları ve turkuaz sularıyla dünyanın en bakir plajlarından bazılarına sahip.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi yönetimi, bölgeyi 2050 yılına kadar tamamlanması planlanan kuzeybatı kıyısı kentsel gelişim projesine dahil etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum