Mısır'da 15 yaşındaki çocuk mahkum intihara teşebbüs etti

Mısır'da 15 yaşındaki çocuk mahkum intihara teşebbüs etti

Mısır'da tutuklu olan 15 yaşındaki bir çocuğun, tutukluluk koşullarının ağır gelmesi nedeniyle intihara teşebbüs ettiği bildirildi.

Mısır'da tutuklu olan 15 yaşındaki bir çocuğun, tutukluluk koşullarının ağır gelmesi nedeniyle intihara teşebbüs ettiği bildirildi.

Mısır İnsan Hakları Ağı kaynaklarının aktardığına göre, Sina Yarımadası'nın kuzeyinde yaşayan Abdullah Boumediene, tutukluluk şartları nedeniyle çok sayıda ilaç içerek intihara teşebbüs etti. 

Sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilen Boumediene'in 3 yıldır ailesinden uzak tutulduğu ifade ediliyor.

Kaynaklar Boumediene'in 31 Aralık 2017'de 12 yaşındayken gözaltına alındığını ve zorla alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü öne sürüyor. 

Boumediene, Temmuz 2018 yılında başkent Kahire'de "Yasadışı gruplara üye olmak ve patlayıcı cihaz yerleştirmek" suçlamalarından çıkarıldığı mahkemede avukatı olmadan yargılandı.

Aralık 2018'de ise Abbasiye'deki mahkeme, Boumediene'in serbest bırakılması gerektiğine karar verdi. Ancak mahkemenin verdiği bu karar uygulanmadı.

Boumediene'nin babasının da 2 yıl önce kaybolduğunu ve nerede olduğunun bilinmediğini aktaran Mısır İnsan Hakları Ağı kaynakları, abisi Abdurrahman'ın da Sisi rejimine bağlı güçler tarafından yargısız bir şekilde öldürüldüğünü aktarıyor.

Mısır'da çocukları korumaya yönelik yürürlükte olan yasaların uygulanmadığı, ülkede gözaltına alınan çocukların kalabalık hapishanelerde tutulduğu biliniyor.

Mısır'da geçtiğimiz yıl meydana gelen Sisi rejimi karşıtı gösterilerde yaşları 10-15 arasında 79 çocuk gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.