Mısır'da Biltaci de dahil 75 isme idam kararı

Mısır'da Biltaci de dahil 75 isme idam kararı

Mısır'da üst düzey siyasi isimlerden 7 kişiye idam hükmü verildi.

Mısır'da mahkeme bugün görülen davada güvenlik ve 'terörizm' bağlantılı suçlarla yargılanan 75 kişinin idamına karar verdi. İdamına karar verilen kişiler arasında Müslüman Kardeşler teşkilatının üst düzey isimleri de bulunuyor. İdamların gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine Mısır'ın en yüksek dini otoritesi olan müftü karar verecek.

2013 yılındaki darbe öncesi Rabia meydanında oturma eylemlerindeki olaylar nedeniyle 700'den fazla kişi yargılanıyordu. Davada birçok kişiye müebbet hapis veya idamla yargılanıyordu. İdam kararları Mısır'ın baş müftüsü Şevki Allam'ın önüne gidecek. Müftünün kararları bağlayıcı olmasa da mahkemeler genellikle bu kararlara saygı duyuyor. 2014 yılında Mısır başmüftüsü, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii için verilen idam hükmünü reddetmişti ve idam uygulanmamıştı. Bunun ardından Bedii müebbet hapse mahkum edilmişti.

Haklarında idam cezası verilenler arasında 2012 Mısır parlamentosun milletvekili olan ve kızı Mısır’ın ordusunun keskin nişancıları tarafından öldürülen Dr. Muhammed Biltacı, Hürriyet ve Adalet Partisinin Başkanı Dr. İssam El-Eryan, Dr. Saffet Hicazi, Şeyh Abdulmecid, Müslüman kardeşlerin idari üyesi Dr. Abdurrahman Elbar, Dr. Usame Yasin, Vecdi Guneym ve Mısır Parlamentosunun 2012 yılı milletvekillerinden Dr. Amr Zeki, Enver Sedat suikasti nedeniyle 2011'e kadar hapis yatan Tarık ez Zumer de bulunuyor.

Müftü Şevki Allam'ın kararı vermesiyle 8 Eylül'de hükmün kesinleşeceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.