Mısır'da generallerin de dahil olduğu 'protesto yolsuzluğu'

Mısır'da generallerin de dahil olduğu 'protesto yolsuzluğu'

Mısır'da Sisi rejiminin generallerinin, rejimi destekleme amacıyla protesto gösterileri organize ederken skandal bir yolsuzluğa imza attığı bildirildi.

Mısır'da Sisi rejimi generallerinin, rejimi destekleme amacıyla protesto gösterileri organize ederken skandal bir yolsuzluğa imza attığı bildirildi.

Üst düzey bazı Mısırlı iş adamlarının Londra merkezli Egypt Watch internet sitesine yaptığı açıklamaya göre Sisi rejimi, iş adamlarından 2 milyon Mısır lirası talep etti. Sisi'nin bazı generalleri tarafından iletilen tekliften elde edilecek parayla, Mısır'daki mevcut rejimi destekleyen halk gösterileri tertip edileceği kaydedildi.

Sisi rejimi bu para karşılığında Mısırlı iş adamlarına, özellikle ordu ve güvenlik güçlerinin bazı işlerini ve ihalelerini vermeyi teklif etti.

İş adamları, benzeri teklifleri daha önceden de aldıklarını belirtti. Açıklamaya göre söz konusu para, Mısır'da rejim destekçisi "Baltacılar" adlı oluşumla bağlantılı bir isme aktarılacaktı. 

Mısır'da son dönemde özellikle Sisi rejiminin artan baskı politikasına ve kötüleşen ekonomik duruma karşı halk sokaklara dökülmüştü.

Buna karşın Abdulfettah Sisi yönetimi ve istihbarat teşkilatı da, Sisi'yi destekleme amacıyla karşı gösteriler tertip etmişti.

Ordudan üst düzey generaller ve güvenlik güçlerine bağlı yetkililerin, Mısır'daki siyasi kesimlere, protestolara katılmalarını ve gösterici toplamalarını telkin ettiği ortaya çıkarılmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.