Mısır'da halk sandık başında

Mısır'da halk sandık başında

Mısır'da halk cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanmaya başladı.

Mısırlılar, 2013 yılında darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'nin üçüncü kez iktidara gelmeye hazırlandığı cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün sandık başına gitti.

Seçimler Gazze'deki savaş ve Mısır'da günden güne derinleşen ekonomik kriz sebebiyle ülke için gergin bir atmosferde geçiyor.

Seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan Sisi'nin altı yıllık görev süresinde öncelikleri, rekor seviyelere yaklaşan enflasyonu kontrol altına almak, kronik döviz sıkıntısını gidermek ve Gazze'deki krizin yayılmasını önlemek olacak.

Sabah 9'dan akşam 21.00'e kadar sürecek oylama üç gün devam edecek ve sonuçlar 18 Aralık'ta açıklanacak.

Seçimde Sisi'nin karşısına çıkan üç adaydan hiçbiri yüksek profilli isimler değil. Muhalif kesimlerin "göstermelik" olmakla suçladıkları seçimlere katılması beklenmiyor ve katılım oranının düşük olacağı tahmin ediliyor.

Halihazırda ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ilk olarak 2013'teki askeri darbeyle iş başına geldi. Darbeden bu yana yapılan tüm seçimlerde Sisi "normal görülmeyen" oy oranlarıyla seçildi. Sisi'nin oy oranı 2018 yılındaki seçimde yüzde 97.08, 2014'teki seçimde ise 96.91 olarak açıklandı. Muhalif tüm sesler ise baskı altına alındı ve Sisi'yi eleştiren siyasiler tutuklandı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.