Mısır'da hazırlıklar sürüyor: İsrail Gazze halkını Sina Yarımadası'na tehcir edecek

Mısır'da hazırlıklar sürüyor: İsrail Gazze halkını Sina Yarımadası'na tehcir edecek

Bölge kaynakları, Mısır'ın sınır hattında Gazze'den tehcir edilecek siviller için kamp inşa etme çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Mısır yönetimi, Gazze Şeridi sınır hattında İsrail'in tehcir edeceği Filistinliler için kamp inşa etme çalışmalarını sürdürüyor.

Bir haftadan uzun süredir devam ettiği belirtilen çalışmalarda ilk olarak yaklaşık 7 kilometrekarelik bir alanın kazıldığı ifade ediliyor.

Beton bloklarla çevrilmeye başlanan söz konusu alana geçici yerleşimler inşa edilmesi bekleniyor.

Uluslararası basına yansıyan haberlerde, Mısır'daki Abdulfettah es Sisi yönetiminin bölgedeki inşa çalışmaları doğrulandı.

Yerel kaynaklar da devam eden çalışmalardan video görüntüleri yayınladı.

Öte yandan, bölgeden paylaşılan yeni uydu görüntülerinde, Refah Sınır Kapısı'an yaklaşık 3 kilometre mesafedeki alanda yapılan çalışmalar net bir şekilde görülebiliyor.

a.jpg

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana bölge halkının Mısır'a tehciri gündemdeydi.

Gazze halkının Sina Yarımadası'na tehcir edilmesinin geçici olacağı ve İsrail saldırılarının ardından bölge halkının geri döneceği iddia ediliyor.

Ancak geçmiş dönemde İsrail tarafından evlerinden çıkarılarak farklı bölgelere yerleştirilen Filistinlilerden hiçbirinin geri dönemediği biliniyor.

Bu şekilde Sina Yarımadası'na yapılacak tehcirin de kalıcı olmasından ve Filistin halkının Gazze'den tamamen çıkarılmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum