Mısır'da 'Libya krizi' toplantısı

Mısır'da 'Libya krizi' toplantısı

Mısır, Libya'da tırmanan krizi görüşmek üzere Yunanistan, İtalya, Kıbrıs ve Fransa'yı toplantıya çağırdı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Libya krizini görüşmek üzere Akdeniz‘e kıyısı olan Avrupa ülkeleriyle bir toplantı gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çarşamba günü Mısır'ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilmesi planlanan toplantıya Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve Fransa dışişleri bakanları davet edildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanların Libya'da tırmanan krize ilişkin olarak kapsayıcı çözüm konusunda çalışacağı belirtildi.

Kahire hükümeti önceki açıklamalarında, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme hamlesini "Mısır'ın ulusal güvenlik sorunu” olarak değerlendirdiklerini belirtmiş, Kasım ayında Türkiye ve Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan "Güvenlik ve İşbirliği Mutabakat Muhtırası” ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”nın hukuka aykırı olduğunu savunmuştu.

Akdeniz'e kıyısı olan Yunanistan ve Kıbrıs da Türkiye ve Trablus hükümeti arasındaki anlaşmaları bölgedeki haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle eleştiriyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin de Pazartesi günü toplanarak, Libya'daki krizi görüşeceği bildiriliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.