Mısır'da ölen turistin organları çalındı

Mısır'da ölen turistin organları çalındı

Mısır'da tatil yaptığı sırada hayatını kaybeden 62 yaşındaki İngiltere vatandaşı David Humphries'ın cenazesi ülkesine getirildiğinde böbrekleri ve kalbinin yerinde olmadığı anlaşıldı.

Mısır'da tatil yaptığı sırada hayatını kaybeden 62 yaşındaki İngiltere vatandaşı David Humphries'ın cenazesi ülkesine getirildiğinde böbrekleri ve kalbinin yerinde olmadığı anlaşıldı. Organların Mısırlı doktorlar tarafından çalındığı iddia edildi.

İngiltere vatandaşı David Humphries, geçen ay Mısır'ın Hurgada kentinde kaldığı otelin havuzunda torunlarıyla oynarken hayatını kaybetti. Ailenin itirazlarına rağmen Mısırlı doktorlar Humphries'ın otopsisini gerçekleştirdi, daha sonra da kalbinin durduğu açıklandı.

Yaşlı adamın cansız bedeni daha sonra ülkesine getirildi ve bir kez daha otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda kalp, böbrekleri ve karaciğerinin bir kısmının yerinde olmadığı anlaşıldı. BBC'nin haberine göre, Mısırlı doktorlar, hastanın organlarını yasa dışı şekilde almakla suçlanıyor.

Kahire'de mahkemelere benzer nedenlerden 37 kişinin şikayette bulunduğu aktarılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.