Mısır'da seçim kuruluna yönelik eleştiriye ceza verildi

Mısır'da seçim kuruluna yönelik eleştiriye ceza verildi

Mısır'da Husam Bağat isimli bir Mısır vatandaşının seçim kuruluna eleştirisi devlete saldırı kapsamında değerlendirilip cezalandırıldı.

Mısır'da mahkeme insan hakları aktivisti olduğu belirtilen Husam Behcet'i "devletin seçim kuruluna hakaret" suçlamasıyla mahkum etti.

Behcet 10 bin Mısır lirası (yaklaşık 636 dolar) para cezasına çarptırıldı.

Mısır'da Husam Behcet isimli bir Mısır vatandaşı hakkında geçtiğimiz Temmuz ayında "devletin seçim kuruluna hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Bu iddia Behcet'in Twitter hesabından Mısır'daki seçim kurulunu eleştirmesine binaen gündeme getirilmişti.

Seçim kurulu eleştirisinin devlete saldırı kapsamına sokularak yargılanması bu davayı uluslararası kamuoyunun da gündemine taşımış ve yabancı medya kurumları da bu yaşananları gündeme getirmişti.

Mahkeme Husam Behcet'i bu suçlamayla mahkum etti ve Behcet 10 bin Mısır lirası para cezasına çarptırıldı. Mahkemenin Behcet'e hapis cezası verilmemesinde konunun uluslararası kamuoyunda gündem edilip dış basın tarafından takip edilmesinin etkili olduğu düşünülüyor.

Mısır'da halen on binlerce siyasi tutuklunun son derece kötü koşullarda ve kötü muamele altında 2013'teki darbeden bu yana hapislerde tutulduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.