Mısır'da Sisi rejimi olağanüstü hali kaldırdı: Artık gerek kalmadı

Mısır'da Sisi rejimi olağanüstü hali kaldırdı: Artık gerek kalmadı

Mısır'da 2017'den bu yana yürürlükte olan olağanüstü hal uygulamasının kaldırıldığı duyuruldu. Bu değişikliğin fiili bir karşılığı olacak mı?

Mısır'da Nisan 2017'den bu yana sürmekte olan olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına son verildiği açıklandı.

9 Nisan 2017 İskenderiye ve Tanta şehirlerinde bulunan iki kiliseye yapılan ve 47 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıların ardından Mısır'da OHAL ilan edilmiş ve 3 aylık periyotlarla 17 kez uzatılmıştı.

Abdulfettah Sisi OHAL'in resmen sona erdiğini duyurdu.

Mısır'da 2013 yılındaki kanlı darbeyle iktidara gelen cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, OHAL'in sona ermesine dair yaptığı açıklamada "Yıllar sonra ilk defa, ülkenin tamamında OHAL'in kaldırılmasına karar verdim. Uzun zamandır mücadele ettiğimiz bu anı birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Mısır, vefalı halkı sayesinde artık bölgede güvenlik ve istikrar vahası haline geldi, uygulamaya gerek kalmadı." dedi.

Bununla birlikte Mısır'da fiilen 2013 darbesinden bu yana OHAL bulunduğu, OHAL'in resmiyette kaldırılmasına ilişkin kararın fiili bir değişikliğe yol açmasının beklenmediği belirtiliyor.

Mısır, Hüsnü Mübarek dönemi boyunca 1981-2011 boyunca resmi OHAL ile yönetilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.