Mısır'da Sisi yönetiminden 'sarı yelek' satışlarına yasak

Mısır'da Sisi yönetiminden 'sarı yelek' satışlarına yasak

Sisi yönetimi Mısır'da protestolardan endişe ederek sarı yelek satışlarını kısıtladı.

Mısır'da sarı yelek satışlarına kısıtlama getirildi. Mısır yetkililerin bu kararı dünyada günden güne artan 'Sarı Yelekliler' gösterilerinden endişe ederek aldığı ifade ediliyor. 

25 Ocak tarihinde, 2011 yılında diktatör Hüsnü Mübarek'i deviren gösteriler 8 yılına girecek. Abdulfettah es Sisi yönetiminin söz konusu eylemlerin Mübarek'in devrilmesinin 8. yıldönümünde Mısır'a sıçramasından endişe ettiği ve böyle bir karar aldığı belirtiliyor.

Kahire'de kendileri ile röportaj yapılan iş kıyafetleri toptancıları, polisin birkaç gün önce kendilerine "Artık sarı yelek satmamaları gerektiğini" ve "Talimatları uyguladıklarını" söylediğini dile getirdi. Söz konusu kısıtlamanın Ocak ayının sonuna kadar süreceği öne sürüldü.

Arap baharı kapsamında Mısır'da uzun yıllar diktatörlük yönetimini sürdüren Hüsnü Mübarek 2011 yılında devrilmiş, ardından  gelen süreçte Müslüman Kardeşler düzenlenen seçimleri kazanarak iktidara gelmişti.

2013 yılında Abdulfettah es Sisi'nin liderliğinde yapılan darbe sonucu Cumhurbaşkanı Mursi devrilmiş, ülke bir cunta tarafından yönetilmeye başlanmıştı. Cuntanın lideri Sisi daha sonra devlet başkanı olarak seçilmişti.

2013 yılında yaşanan darbeden bu yana Mısır'da yaygın insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Gerek ülkenin ekonomik durumu, gerekse insan hakları ihlallerine yönelik tepkiler Sisi yönetimini, protestoların patlak vermesi ihtimali sebebiyle endişelendiriyor. Bu nedenle yönetim benzeri 'önlemleri' sık sık alıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.