'Mısır'daki cami saldırısını Hristiyan örgüt üstlendi'

'Mısır'daki cami saldırısını Hristiyan örgüt üstlendi'

Mısır'da 309 kişinin öldüğü cami saldırısını Hristiyan bir örgütün üstlendiği iddia edildi.

Mısır'da 309 kişinin öldüğü cami saldırısını Hristiyan bir örgütün üstlendiği iddia edildi.

Geçtiğimi gün sosyal medya ağları üzerinden Arapça ve İngilizce olarak yayınlanan bir açıklamada, geçtiğimiz ay Mısır'ın Ariş kenti batısında bir camiye düzenlenen ve 309 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı Hristiyan bir örgütün üstlendiği iddia edildi.

"İsa'nın Oğulları"

Yayınlanan açıklamada örgütün isminin "İsa'nın Oğulları" olduğu ifade edilirken, Ariş kenti batısında Ravda Camine düzenlenen saldırının sorumluluğu üstleniliyor. Ayrıca açıklamada, bu tür saldırıların devam edeceğinde dair ibareler de yer almakta.

İsmi ilk kez bu saldırıyla duyulan "İsa'nın Oğulları" örgütü, 309 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı üstlenen ilk örgüt oldu.

Ne olmuştu?

Mısır'ın Sina Yarımadası kuzeyindeki Ariş kenti batısında bir camiye yönelik saldırı düzenlenmiş ve aralarında çocuklarında olduğu 309 kişi yaşamını yitirmişti. Mısır Başsavcılığı, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırganların 25-30 kişi arasında olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.