Mısır'daki Gazze müzakereleri ikinci gününde

Mısır'daki Gazze müzakereleri ikinci gününde

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Gazze konulu müzakerelerin ikinci gününde devam ettiği bildirildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Hamas'ın da katılımıyla devam eden Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik müzakereler ikinci gününde devam ediyor.

İsrail'in heyetini müzakerelerden çektiği ve bugün görüşmelere katılmadığı kaydedildi. İsrail bu karara ilişkin resmi bir açıklama yapmazken, diplomatik kaynaklar, karara gerekçe olarak Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin listesini açıklamamasını gösteriyor.

Hamas ise bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in katılmama kararına rağmen görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Pazartesi günü Reuters'e konuşan bir Hamas yetkilisi "Kahire'deki görüşmeler işgal heyetinin Mısır'da bulunup bulunmadığına bakılmaksızın ikinci gününde de devam ediyor" dedi.

Reuters'ın haberine göre şu anda görüşülmekte olan öneri, Hamas'ın 400 Filistinli mahkuma karşılık 40 İsrailli rehineyi serbest bırakması ve Gazze'de 40 günlük bir ateşkes sağlanması yönünde.

Buna ek olarak İsrail askerleri Gazze'deki bazı bölgelerden geri çekilecek, Gazze'ye daha fazla insani yardım girecek ve bölge sakinlerinin terk ettikleri evlerine dönmelerine izin verilecek.

Henüz müzakerelerden bir sonuç çıkmadığı ve Ramazan ayı başlangıcına kadar anlaşmazlıkların çözülmemesinin ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.