Mısır'dan Azerbaycan'a destek

Mısır'dan Azerbaycan'a destek

Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Badr Abdul-Ati ülkesinin Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada Azerbaycan’ın haklı konumunu desteklediğini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı, Büyükelçi Badr Abdul-Ati Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar ve Dağlık Karabağ ihtilafı hakkında açıklama yaptı.

Badr Abdul-Ati, Mısır’ın Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki olaylardan endişe duyduğu ve BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesince Azerbaycan’ın haklı konumunu desteklediğini belirtti.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca, Bağlantısızlar Hareketi ve İslam İşbirliği Örgütü üyesi olan Mısır’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıdığını ve sorunların silahlarla ve kışkırtmalarla değil barış görüşmeleri yoluyla çözülmesini daha doğru bulduğunu ifade etti.

Mısır’daki Azerbaycan Büyükelçiliği’nin verdiği bilgiye göre Badr Abdul-Ati, 21 Temmuz’da Azerbaycan’ın Mısır Büyükelçisi Tural Rzayev ile bir görüşme yaparak Kahire’nin resmi görüşünü iletti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.