Mısırlı büyükelçi: Türkiye İran'dan daha tehlikeli

Mısırlı büyükelçi: Türkiye İran'dan daha tehlikeli

Mısır'ın Washington Büyükelçisi Yasir Rida'nın Türkiye hakkındaki ifadeleri sosyal medyaya sızdırıldı.

Mısır'ın Washington Büyükelçisi Yasir Rida'nın, Kahire yönetiminin Türkiye'yi İran'dan daha tehlikeli gördüğü yönündeki sözleri sosyal medyaya sızdırıldı.

Nafiz Nafiz isimli aktivist tarafından Twitter'da yayınlanan mesajın Ürdün büyükelçisiyle yapılan bir görüşmede kaydedildiği aktarıldı.

Bir toplantı sırasında Ürdün büyükelçisiyle konuşan Yasir Rida, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında oldukça olumsuz ifadeler kullanarak Ankara'yla yaşanan problemde Arap ülkelerinin farklı tutumda olduklarını ifade etti.

Türkiye, 2013 yılında Mısır'ın seçimle iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan askeri darbe sonrasında Kahire yönetimiyle diplomatik ilişkilerini koparmıştı.

Mısırlı büyükelçi konuşması sırasında, "Mısır ve Ürdün'ün IŞİD ve diğer terör örgütleriye başarılı bir şekilde mücadele ettiğini" söyledi. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.