MİT Başkanı Kalın Katar'da Hamas lideri Heniye ile görüştü

MİT Başkanı Kalın Katar'da Hamas lideri Heniye ile görüştü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ise devam ediyor.

TRT'nin Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın Katar'ın başkenti Doha'da Hamas lideri İsmail Heniye ile bir araya geldi.

Habere göre Kalın ve Heniye, Gazze'de ateşkes çabaları, bölgede tutulan İsrailli rehineler ve Gazze'ye insani yardım ulaştırılması konularını ele aldı.

Cumartesi günü Hamas, ABD'nin Irak ve Suriye'de gece boyunca gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak Washington'un Orta Doğu'da "yangına körükle gittiğini" söyledi.

Grup yaptığı açıklamada ABD'nin "Irak ve Suriye'ye yönelik bu saldırgan saldırının yansımalarının tüm sorumluluğunu taşıdığını" söyledi.

"Ateşe benzin dökenler, sizi temin ederiz ki Siyonist (İsrail) saldırganlığı, soykırım suçları ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik etnik temizlik sona ermeden bölge istikrar ve barış bulamayacaktır."

ABD, Pazar günü Ürdün'de üç ABD askerinin ölümüne neden olan insansız hava aracı saldırısına misilleme olarak Irak ve Suriye'de İran destekli silahlı gruplara karşı hava saldırıları başlattı ve Başkan Joe Biden daha fazlasının yapılacağı sözünü verdi.

Ancak İranlı kaynaklar ABD’nin hedef aldığı üslerin daha önceden tedbir amaçlı boşaltılmış olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.