"MİT operasyonlarına 18 ülkeden 80 FETÖ'cü yakalanıp ülkeye getirildi"

"MİT operasyonlarına 18 ülkeden 80 FETÖ'cü yakalanıp ülkeye getirildi"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ "OHAL uzatılacak mı?" sorusuna, "Yeniden uzatılma ihtiyacı ortadadır. Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülür TBMM de kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir" yanıtını verdi. 

Kosova'daki MİT operasyonu hakkında Bozdağ, "MİT, bugüne kadar 18 ülkeden 80 FETÖ'cüyü paketleyip Türkiye'ye getirdi" dedi ve benzeri operasyonların süreceğini söyledi. Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sınır ziyaretindeki sanatçılara tepkisine yönelik de açıklamalarda bulundu. 

Bozdağ'ın açıklamaları:

"FETÖ bitmedi, FETÖ ile mücadele bitmedi. FETÖ yapısı, çalışma usulleri nedeniyle tespiti oldukça zor bir terör örgütü. Üyelerinin tespiti çok zor. Kripto bir yapı var. Kendisini her kılığa sokabiliyor. O yüzden bunların tespiti kripto yapının çözülmesi o kadar kolay değil."

"MİT istihbarat toplama görevi var. MİT'e biz yurt dışında operasyonel faaliyet yürütme yetkisi verdik. MİT yurt dışında da operasyonel faaliyeti yürütebilir ve yürütüyor da. Bazı muhalifleri eğitti, hem Fırat Kalkanı hem Zeytin Dalı Harekatı'nda ÖSO mücadele etti. Burada MİT'in bir başarısını görüyoruz."

OHAL uzayacak mı?

"Türkiye terörle etkin bir mücadele yapıyor. Suriye'de harekatlar, İdlib'de gerginliği azaltma bölgeleri devam ediyor. Öte yandan FETÖ ile PKK ile yurt içinde mücadele devam ediyor. Etkin ve kararlı şekilde sürmesi gerekmektedir. OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülür TBMM de kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir."

"Herkes hesabını seçimlere göre yapsın"

"Ben yoruldum, bu erken seçim yaptırma koalisyonu yorulmadı. Cumhurbaşkanı, parti yetkilileri, ben ve arkadaşlarım açıklıyor. Erken seçim yok. Başbakan da öyle diyor. Her gün gazeteler yazıyor. Türkiye'yi kulisler yönetmiyor. Türkiye'yi AK Parti hükümetleri yönetiyor. Seçim zamanında. Herkes hesabını 2019'un mart ve kasım seçimlerine göre yapsın."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.